oude vloer verwijderen | de sloopmeester.nl

Er zijn verschillende redenen te benoemen waarom het nodig is om een bestaande zandcement dekvloer te laten verwijderen. Een goede reden is bijvoorbeeld wanneer u vloerverwarming in het beton wilt laten leggen in plaats van deze in te frezen. Wilt u geld besparen en overweegt u daarom om het verwijderen van de bestaande zandcement dekvloer zelf te doen? Dan willen wij u deze beslissing toch afraden. Door het gebruik van de verkeerde gereedschappen en techniek kunt u namelijk de dragende vloer ook beschadigen waardoor u letterlijk verder van huis bent. Bovendien is het verwijderen van betonvloeren een behoorlijke zware klus die wij als professionals in een korte tijd netjes kunnen bewerkstelligen maar waar u zelf veel langer mee bezig bent. Tijd die u eigenlijk niet kan missen nu u uw woning niet kunt gebruiken.

Het verwijderen van bestaande zandcement vloer

Wanneer u kiest om de dekvloer te laten verwijderen door de Sloopmeester, dan weet u zeker dat wij deze klus netjes en zo snel mogelijk klaren. Voordat we starten met de dekvloer slopen willen we wel graag de bestaande vloer zien. Er zijn namelijk nogal veel dekvloeren die allemaal een verschillende samenstelling hebben en toch onder de noemer zandcement dekvloer vallen. Echter heeft bijna iedere vloer een andere slooptechniek nodig. Dit is afhankelijk van de hardheid, dikte en het materiaal waarvan de dekvloer gemaakt is. U kunt bijvoorbeeld een echte zandcement dekvloer hebben maar ook een specievloer, chape, stabilisé, afwerkvloer, ondervloer. betonvloer of smeervloer.

sloopwerk offerte aanvragen

Betonvloeren verwijderen of cement dekvloer laten slopen

Voor een leek is het lastig om te bepalen wat voor een soort dekvloer er nu precies in huis ligt. De vloeren lijken qua uiterlijk namelijk allemaal heel erg op elkaar.

Chape, stabilisé en beton bevatten bijvoorbeeld allemaal zand, cement en water. Alle drie de vloeren worden geplaatst voor het verharden van de ondergrond. Een betonvloer bevat naast de drie bovengenoemde toevoegingen ook grind, split of een ander ruw materiaal. Bij het maken van chape mengt men eerst het zand en de cement. Vervolgens wordt er enkel nog water toegevoegd. Stabilisé of ook wel gestabiliseerd zand genoemd, is een droger mengsel. Stabilisé wordt daarom eerder als vulmiddel gebruikt. U begrijpt dat de ene dekvloer harder, dikker en dus moeilijker te verwijderen is dan de ander.

Inspectie voor het dekvloer verwijderen

De specialist van de Sloopmeester inspecteert de foto’s die u van uw oude vloer naar ons verstuurd heeft per e-mail. Vervolgens stelt hij een offerte op. De prijs die op de offerte genoemd wordt is afhankelijk van de dikte van de te verwijderen dekvloer en de bereikbaarheid van de werkplek. Het verwijderen van een dekvloer in een badkamer is lastiger dan bijvoorbeeld een cementvloer in de woonkamer die aan de straat gelegen is. Natuurlijk is het ook mogelijk dat er nog een andere vloer over de dekvloer ligt die eerst verwijderd dient te worden. Denkt u bijvoorbeeld aan het verwijderen van plavuizen, laminaat of tegels. Als laatste wordt ook de prijs bepaald door het ijzer dat al dan niet in de te slopen dekvloer verwerkt zit. De kosten van een zandcement dekvloer verwijderen is dus afhankelijk van vele factoren die wij niet kunnen inschatten zonder dat u ons de foto’s mailt.

sloopwerk offerte aanvragen

Offerte kosten zandcement dekvloer verwijderen

Wanneer u graag wilt weten wat de kosten zijn voor het laten verwijderen van een zandcement dekvloer, dan kunt u vrijblijvend contact opnemen met de Sloopmeester. Wij kunnen per e-mail of telefoon een prijsindicatie geven. Na het inspecteren van de door u toegestuurde foto’s vertellen wij u de precieze prijs, de duur van de werkzaamheden en wanneer wij kunnen starten met het slopen van de bestaande zandcement dekvloer. Wilt u niet alleen de dekvloer verwijderen maar ook de bovenliggende tegels of plavuizen? Ook dan bent u bij de Sloopmeester aan het juiste adres.

Netjes en snel een zandcement dekvloer verwijderen

Wij klaren de sloopklus netjes en snel zodat u spoedig verder kunt met het leggen van uw nieuwe vloer. Meestal is het leggen van de vloer de laatste klus die aangepakt wordt tijdens een verbouwing. Verbouwen is voor veel mensen een stressvolle gebeurtenis. U kunt zeer waarschijnlijk een x aantal dagen uw woning niet gebruiken. Wij begrijpen dat deze tijd zo kort mogelijk moet zijn en willen u daarom graag spoedig helpen.

De sloopmeester - logo