oude vloer verwijderen | de sloopmeester.nl

Wilt u een zandcementvloer laten verwijderen? Dan kunt u ons per e-mail enkele foto’s toesturen van uw oude vloer en daarbij aangeven om hoeveel vierkante meter het gaat. Het slopen van een bestaande zandcementvloer is namelijk een specialistische klus die netjes gebeuren moet. Zeer waarschijnlijk wilt u de vloer verwijderen omdat u een nieuwe vloer wilt laten leggen. Daarom is het noodzaak om de ondergrond zo min mogelijk te beschadigen zodat het leggen van de nieuwe vloer makkelijker is.

Betonvloer versus cementvloer

Wanneer mensen spreken over een cementvloer bedoelen ze daar ook wel betonvloeren mee. Ondanks de begrippen beton en cement vaak door elkaar gebruikt worden als het gaat om de afwerking van een vloer, is dit voor ons, professionele slopers, wel degelijk een verschil. Een betonvloer slopen gaat in werking namelijk heel anders dan een dunne dekvloer verwijderen. Er is ander gereedschap voor nodig. Het verwijderen van een betonvloer is vaak meer werk. Een zandcementvloer slopen daarentegen is een wat preciezer klusje omdat we de vloer die eronder ligt graag zoveel mogelijk intact willen houden.

sloopwerk offerte aanvragen

Een cementvloer slopen of een dunne dekvloer verwijderen

Een zandcementvloer is een dekvloer. Dit betekent dat deze na het storten nog afgewerkt moet worden met een eindvloer. Wanneer de zandcementvloer verkeerd is gestort, aan vervanging toe is of te hoog is waardoor uw nieuwe vloer niet past, dan kiest u ervoor om de cementdekvloer te verwijderen en eventueel een nieuw laagje aan te brengen. Soms moet de gehele cementvloer verwijderd worden. In andere gevallen is het mogelijk om alleen het zandcement te verwijderen van een dunne betonnen ondervloer om vervolgens uw nieuwe vloer te kunnen leggen.

Een betonvloer slopen

Een betonvloer is dus anders dan een zandcementvloer. Het grootste verschil is dat een zandcementvloer als afwerkvloer dient en een betonvloer niet. Cement is wel één van de belangrijkste ingrediënten van beton. Beton bestaat daarnaast altijd nog uit andere materialen zoals grind, zand of steenslag. U begrijpt inmiddels wel dat het verwijderen van deze verschillende vloeren ook op een andere manier gaat. Een betonnen vloer is minimaal 8 centimeter dik terwijl een cementvloer soms enkel een dunne laag is die was afgewerkt met bijvoorbeeld tegels, laminaat of PVC. Een vloer van beton is erg sterk, maar tegelijkertijd niet echt flexibel. Veel betonnen vloeren scheuren door wisselende temperaturen en zijn daardoor niet meer hygiënisch voor in huis omdat vuil zich ophoopt tussen de kieren. Ook is beton gevoelig voor vlekken. Vooral in de keuken komen wij daarom vaak vieze betonvloeren tegen die vol met vetvlekken zitten. Dit zijn de redenen waarom mensen besluiten om de betonvloer te laten verwijderen.

Kosten verwijderen zandcementvloer

Wilt u weten wat de kosten zijn voor het verwijderen van een zandcementvloer, of andere harde vloer? Wanneer wij van u foto’s ontvangen per e-mail van de zandcementvloer die u wilt laten verwijderen en u vertelt ons daarnaast om hoeveel vierkante meter het gaat, dan kunnen wij een prijsindicatie geven voor het slopen van de vloer. Wij weten precies met welk gereedschap wij uw oude vloer het beste kunnen verwijderen om zo min mogelijk rommel en schade aan te richten aan de onderliggende lagen. Het netjes verwijderen van een zandcementvloer is een specialistische klus die u met een gerust hart kunt overlaten aan de professionals van de Sloopmeester.

sloopwerk offerte aanvragen

Slopen van oude vloeren door de Sloopmeester

Naast het verwijderen van een zandcementvloer of dunne dekvloer, kunt u ons ook benaderen voor het verwijderen van de bovenliggende laag zoals tegels, laminaat, plavuizen of PVC. Ook wanneer u een oude betonvloer, een smeervloer of een specievloer wilt laten verwijderen, bent u bij de Sloopmeester aan het juiste adres. Vraag nu direct een offerte aan voor het slopen van uw oude vloer, zodat u spoedig verder kunt met het leggen van uw nieuwe vloer en de verbouwing kunt afronden. Heeft u vragen over het slopen van een zandcementvloer of een andere oude vloer? Neem dan vrijblijvend contact met ons op, wij geven u ook graag advies op maat.

De sloopmeester - logo